Főmenü

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Indulás haza!

2011.01.29

Miután a magyar csapat az utolsó helyosztó mérkőzését is lejátszotta a mai napon, hazatért a szállodába, ahol az este folyamán egy a "B" csoportos csapatoknak szervezett banketten vett részt. A banketten csapatunk két tagja vett külön érdemi szerepben részt az egyik, Daniel Malmström aki a "B" csoportos világbajnokság legjobb hátvédje címet kapat és Ádámfi Attila aki a FIB nevében szólalt fel és mondott pár szót az eseményen. Ezek után a csapat aludni tért, mert hajnali 3 órakor indulnak a kazani repülőtérre. Magyar idő szerint délelött 10:30 -kor ér földet a repülőgépjük ferihegy B terminálon. Ezzel véget ért a 2011. évi Bandy világbajnokság!

 
Leiskoláztuk a Hollandokat!

2011.01.29

A magyar csapat sajnos csak a világbajnokság végére tudta kihasználni adottságait és ezzel leiskolázta a Holland válogatottat! A mérkőzés alatt egyértelműen a magyar csapat kezében volt az irányítás és a hollandoknak esélyük sem volt átvenni. Az első játékrészt 5:0 magyar vezetéssel zártuk, amit a második félidőben még 4 góllal megfűszereztünk. Sajnos a magyar kapu sem maradt üresen egy szépítő gólt sikerült lőne a hollandoknak a második játékrészben és így a végeredmény 9:1. A magyar gólokat: Ronnie Polgar (3) Kordisz András (3) Szűcs Barna (1) Nagy Andreas (1) és Niclas von Polgar (1). A mérkőzés játékos Ronnie Polgar lett. Ezzel a Magyar válogatott a "B" csoportos világbajnokság 4.-ik helyén végzett.

 
Az első győzelem!

2011.01.28

A világbajnokság negyedik mérkőzésén végre megtört a jég és a magyar csapat felül tudott kerekedni a holland válogatotton. Az első játékrészt elég jól kezdő magyarok néhány percel a kezdés elvégzése után Ronnie Polgar  találatával vezetést szereztek a hollandok ellen. Sajnos a vezetés nem tartott sokáig, mert a hollandok elég hamar válaszoltak, sőt a vezetést is átvették tőlünk 2:1. Az egyenlítő gólt a magyarok bal szélsője Fekecs Norbert lőtte egy szépen meghúzott csel után. Sajnos a hollandok ismét vezetést szereztek egy védelmi hiba miatt. A félidőt végül egy holland szabálytalanság zárta, amiért büntetőt kaptunk és Ronnie Polgar érvényesítette is, így az eredmény 3:3 az első játékrész végén. A második játékrészben sokkal fölényesebb játékban a hollandok alul maradtak. A magyar csapat nagyon fegyelmezetten támadott és védekezett, aminek meg lett az eredménye. Az első gólt Ludvig von Polgar lőtte egy szép helyzetből, majd a csapat hibájából kaptak a hollandok büntetőt, amit Marosi Krisztián szépen védett. Pár perc elteltével Keszthelyi Miklósnak sikerült egy átadásból nagyon szép és technikás gólt lőni, ekkor már 2 gól előnnyel voltak a magyarok a hollandokkal szemben. A félidő vége felé Árvai Dániel szép levételéből és továbbításából Ronnie Polgar harmadszor is a kapuba talált így a mérkőzés végeredménye 6:3. A magyar csapat első, megérdemelt és fölényes győzelmét aratta! A mérkőzés játékos Niclas von Polgar lett.

Tovább...
 
Szép játék egy "A" csoportos csapat ellen!

 2011.01.27

A magyar csapat a mai napon egy nagyon nehéz mérkőzésre állt fel, mert az "A" csoportból lecsúszó Fehéroroszországgal kellett mérkőzést játszania. A mérkőzés alatt válogatottunk nagyon szép játékot nyújtott és minden lehetőséget kihasznált mind a támadás mind a védekezés terén, ennek ellenére az első játékrész végére a fehéroroszok 5:0 -ra vezettek. A második félidőben a magyar csapatnak sikerült kicsit helyre rázódnia és két gólt is sikerült lőni. Az egyiket Ronnie Polgar értékesítette távoli lapos lövésből a másikat Kordisz András lötte. Sajnos ez a két gól kevés volt és a fehéroroszok még lőttek négy gólt a félidőben így a mérkőzés végeredménye 9:2 lett a fehéroroszok számára. Ennek ellenére az egész csapatot dícséret illeti, mert azt játszotta amit kell és amikor kell! A mérkőzés játékosa Kun Bálint Tibor lett.

 
A második sem sikerült

2011.01.26

A magyar válogatott második mérkőzését Lettországgal játszotta. A mérkőzés alatt hatalmas havazás volt, de ennek ellenére a magyar csapat jól indított és a 15.-ik perc környékén Kordisz András góljával vezetést szereztek a magyarok, majd a lettek néhány perc múlva érvényesültek és védőink megkerülésével a kapuba találtak így a mérkőzés állása 1:1. Tíz perc elteltével szöglet lövést követően a lettek újabb gólt szereztek a magyar fejetlenség miatt ami a kapunál kialakult. Két kiállítás is volt az első félidőben Fekecs Norbert és Árvai Dániel szabálytalanság miatt így a félidő nagy részét emberhátrányba játszották a magyarok. A félidőt 2:1 lett vezetéssel zárták. A második félidő elején a magyar csapat nagyon erős és öntudatos támadásba kezdett , aminek meg lett a gyümölcse és válogatottunk egyenlített Daniel Malmström góljával, majd egy kis figyelmetlenséget követően a lettek ismét vezetést szereztek így az állás 3:2. A második félidőben a lettek durva játéka egy kis előnyhöz jutatta csapatunkat, mert több lett is a büntető padon ült, amit kihasználva egy beadást követően Szűcs Barna talált a lettek kapujába kiegyenlítve az eredményt. A mérkőzés végén sajnos a mi csapatunk is szerzett néhány büntetőtt Alexej Homenko, Daniel Malmström és Ádámfi Attila is a büntető padra kényszerült. A mérkőzés utolsó 20 másodpercében hatalmas védelmi hibát követően a lett válogatott szerencsés gólt lőtt a magyar csapatnak így ismét alul maradt válogatottunk a világbajnokságon. A végeredmény Lettország - Magyarország 4:3. A mérkőzés játékosa Daniel Malmström lett.

 
Szabadnap!

 2011.01.25

A sorsolás alapján válogatottunk a világbajnokság második napján nem játszik mérkőzést, így a csapat délelött elment egy kis város nézésre Kazanba. A válogatott látogatást tett a kazani Kremlben és végig nézte a város nevezetességeit. A délutáni programban a kazani aqua parkba látogattak el a fiúk, ahol egy kicsit felfrissültek és erőt vettek a holnapi Lettország - Magyarország mérkőzésre, mivel ez egy taktikailag nagyon fontos mérkőzés lesz számukra. Az este folyamán még történt egy kis baleset. A magyar csapat hét játékosa,  beragadt a szálloda liftjébe, amit a szálloda személyzetének 45 perc munkája után az egyik játékosunk aki tűzoltó (Fogas Gyula) segítségével kinyítottak és kiszabadították a fiúkat.

 
Túl az első mérkőzésen!
 
2011.01.24
 
A Magyar Válogatott túl van az első világbajnoki mérkőzésen, amit Kanadával játszott. Az időjárási körülmények megnehezítették a játékot mind a két csapat számára, mivel hózáporban játszottuk le az egész mérkőzést. Csapatunk az első néhány percben egy durva védelmi hibából büntetőt kaptott, melyet Botlik Tibor kapusunk, aki a mérkőzés legjobb játékosa is lett sikeresen hárított. Az első félidőben a bírók hibájából több les gólt is kaptunk ami nagyon demoralizálta a csapatot így az első félidőben 9:0 vezetést szerzett a kanadai válogatott. A második félidőben sokkal jobban összeált válogatottunk és nagyon szoros félidőt sikerült játszani. A második félidő elején Daniel Malmström értékesítette szabad ütését és ezzel megszerezte világbajnoki első gólját. Később két büntetőt is sikerült lőnük az egyiket Daniel Malmström érvényesítette a másikat Kordisz András. Ennek ellenére a kandai csapat is lőtt 5 gólt a félidőben így Kanada - Magyarország 14:3 lett a végeredmény. A mérkőzés játékosa Botlik Tibor lett.
 
2011 Világbajnokság Kazan

 2011.01.23

A Magyar válogatott 2011 január 23 és 31 között vesz részt az oroszországi Kazanba rendezendő világbajnokságon, amit elötte egy 3 napos edzőtáborral fűszerez meg. A csapatot Istvan Von Polgar vezető edző készíti fel és írányitja a világbajnokság alatt. A magyar csapat az első 3 nap alatt játszott egy edző mérkőzést a kazani elsőosztályú junior csapattal amin sajnálatos módon 4:0 -ra kikapott, de nem az eredmény a lényeg, mert egy nagyon sikeres és taktikailag fontos mérkőzésen van túl válogatottunk! A világbajnokságról friss információkat és interneten keresztül folymatosan frissülő mérkőzések adatait megtalálhatjátok a http://www.worldbandy-2011.com/ oldalon.

 

 
Világbajnokság 2010 Moszkva
 
2010.02.10
 
A Magyar válogatott sajnálatos módon elég rossz reményekkel és kevés edzés lehetőséggel indult a 2010 -es Bandy világbajnokságra. A csoport mérkőzések során nem sikerült érvényesülni a csapatnak, mivel a Városligeti Műjégpályát felujjítás miatt bezárták és csak jégkorong pályán tudtak felkészülni a világbajnokságra. Nehezítette az is a felkészülést, hogy Svédországból érkező magyar játékosokkal is csak a világbajnokság elötti edzésen tudtak együtt edzeni a fiúk. Nagyon szoros mérkőzéseken maradt alul a nemzeti válogatottunk, mint például Lettorzság elleni 6:3 -as vezetésből 7:6 -os vereséget szenvedt a csapat. A Mongólokkal is kétszer játszott válogatottunk mindkét alkalommal szoros mérkőzést láthattunk. Az elsőmérkőzésen sajnos a csapatunk alul maradt, de a második alkalommal csapatunknak sikerült felül kerkedni a mongólokon. Sajnálatos módon ezen a mérkőzésen történt egy kis atrocitás a magyar és a mongól csapat között, de magyar vér nem folyt és a mérkőzés magyar fölénnyel zárult a mérkőzés így csapatunk 5.-ik helyen végzett a 2010 -es világbajnokságon.
Tovább...
 
Irány a vb!
A magyar válogatott svéd szövetségi kapitánya, Peter Kihlgren már kétszer is járt Budapesten a csapat világbajnokságra való felkészülését koordinálni.
Ez nagyban köszönhető a Svéd Kereskedelmi Kamarának, mely támogatásával segíti a svéd szövetségi kapitányt és így a magyar csapat eredményesebb felkészülését.
A csapat csütörtökön indul Moszkvába, ahol egy rövid edzőtábor után vasárnap Hollandia lesz az első ellenfél.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16 - 30 / 36

Támogatók

 Hotel Benczúr
 Városligeti Műjégpálya
 Marczi Skate
 KOSA